2 stk.
1 pk. gær (50 gr.)
8 dl vand
2 tsk.
salt
5 spsk.
sirup
4 spsk.
eddike
100 gr. kerner (græskar, sesam, hørfrø, solsikke).
600 gr.
rugmel
350 gr.
sigtet spelt
Rør gæren
ud i lunkent vand og rør resten af ingredienserne i undtagen speltmel.
Ælt godt
igennem og tilsæt spelt mel lidt ad gangen og så meget som dejen kan tage (evt.
halvdelen)
Lad dejen
hæve et lunt sted i 1½ time
Ælt dejen
godt igennem og læg den i smurte forme (de kan også være beklædt med
bagepapir).
Dæk
formene og lad dem nu hæve yderlig ½ time
Prik med
en gaffel eller snit med en kniv.
Pensl med
vand.
Sæt nu
formene ind i en 250 grader varm ovn på nederste rille i 15 min. Skru ned til
160 grader og bag yderlig i ca. 40 minutter.
Tag
brødene ud af formene. Læg nu brødene på siden på et stykke bagepapir og lad
dem bage yderlig 10 - 15 minutter.
Tag
brødene ud og lad dem køle af.
Bon
appetit :-)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar