tirsdag den 24. juli 2012

Meget nemt rugbrød


2 stk.

1 pk. gær (50 gr.)
8 dl vand
2 tsk. salt
5 spsk. sirup
4 spsk. eddike
100 gr. kerner (græskar, sesam, hørfrø, solsikke).
600 gr. rugmel
350 gr. sigtet spelt



Rør gæren ud i lunkent vand og rør resten af ingredienserne i undtagen speltmel.
Ælt godt igennem og tilsæt spelt mel lidt ad gangen og så meget som dejen kan tage (evt. halvdelen)
Lad dejen hæve et lunt sted i 1½ time
Ælt dejen godt igennem og læg den i smurte forme (de kan også være beklædt med bagepapir).
Dæk formene og lad dem nu hæve yderlig ½ time
Prik med en gaffel eller snit med en kniv.
Pensl med vand.
Sæt nu formene ind i en 250 grader varm ovn på nederste rille i 15 min. Skru ned til 160 grader og bag yderlig i ca. 40 minutter.
Tag brødene ud af formene. Læg nu brødene på siden på et stykke bagepapir og lad dem bage yderlig 10 - 15 minutter.
Tag brødene ud og lad dem køle af.

Bon appetit  :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar