Kalkun med grønsager og rød dressing(sovs!)
Til 2 pers.
Ingredienser:
200 gr. kalkun
Kokosolie
1 løg
1 (eller så mange som du vil) fed hvidløg
2 røde snackpeber
1 squash
Salt, peber, karry, citron, akaciehonning
Dressing:
Fennikelfrø
3 fed hvidløg
1 - 2 stort løg
3 store tomater
3 rød peber
Olivenolie
Salt og peber
Dressing:
Fennikelfrø
3 fed hvidløg
1 - 2 stort løg
3 store tomater
3 rød peber
Olivenolie
Salt og peber
Tilberedning:
Start med at tænde ovnen på 200 grader.
Snit ingredienserne til dressing. Læg dem på en bradepande beklædt med bagepapir. Drys med fennikelfrø, salt og peber. "Drys" lidt olivenolie over og ind i en 200 grader varm ovn.
Start med at tænde ovnen på 200 grader.
Snit ingredienserne til dressing. Læg dem på en bradepande beklædt med bagepapir. Drys med fennikelfrø, salt og peber. "Drys" lidt olivenolie over og ind i en 200 grader varm ovn.
Udskær kalkunkødet i passende stykker. Drys dem med de
ønskede krydderier (jeg brugte en blanding af salt, hvidløg, sennepsfrø,
gurkemeje, paprika, citronskal, sort peber). Og steg dem i kokosolie til de
lige præcis er møre og endelig ikke så længe at de bliver tørre.
Pil og snit hvidløg og løg – lige præcis så fint eller groft
som du ønsker.
Skyl og snit squash og peber - så fint eller groft som du ønsker.
Opvarm en wokpande og smelt kokosolie. Tilsæt evt. karry og
svits det af.
Svits løg og hvidløg. Når de er lige præcis gyldne tilsættes
squash og peber.
Lad det hele få et par minutter.
Tilsæt citron, akaciehonning, salt og peber. Og smag til.
Kan evt. drysses med persille eller ruccula inden servering. Evt. fetaost.
Nu det tid til at tage tomater og peber ud af ovnen. Hæld dem over i en skål og giv dem en tur med en blender. Smag til med salt og peber. Evt. også citron. Tilsæt olie og vand efter ønske. Personligt synes jeg bedst om den når den er lidt tyk for i kold tilstand kan den fint bruges som dip til grønsager og brød.
Kan evt. drysses med persille eller ruccula inden servering. Evt. fetaost.
Nu det tid til at tage tomater og peber ud af ovnen. Hæld dem over i en skål og giv dem en tur med en blender. Smag til med salt og peber. Evt. også citron. Tilsæt olie og vand efter ønske. Personligt synes jeg bedst om den når den er lidt tyk for i kold tilstand kan den fint bruges som dip til grønsager og brød.
Vupti så er der mad til sultne ganer ;o)
Det da nemt ik.
Og lad nu være med
servere brød, kartofler, ris eller pasta dertil – der giver ubehag i maven at sætte
det sammen med den skønne ret. Lad det være ved blot grønsager og kød så bliver
du mæt på en helt anden let måde.
Bon appetit.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar