søndag den 22. juli 2012

Lysglimt på en kold sommerdag

Kalkun med grønsager og rød dressing(sovs!)


Til 2 pers.

Ingredienser:
200 gr. kalkun

Kokosolie
1 løg
1 (eller så mange som du vil) fed hvidløg
2 røde snackpeber
1 squash
Salt, peber, karry, citron, akaciehonning

Dressing:
Fennikelfrø
3 fed hvidløg
1 - 2 stort løg
3 store tomater
3 rød peber
Olivenolie
Salt og peber


Tilberedning:

Start med at tænde ovnen på 200 grader.
Snit ingredienserne til dressing. Læg dem på en bradepande beklædt med bagepapir. Drys med fennikelfrø, salt og peber. "Drys" lidt olivenolie over og ind i en 200 grader varm ovn.

Udskær kalkunkødet i passende stykker. Drys dem med de ønskede krydderier (jeg brugte en blanding af salt, hvidløg, sennepsfrø, gurkemeje, paprika, citronskal, sort peber). Og steg dem i kokosolie til de lige præcis er møre og endelig ikke så længe at de bliver tørre.

Pil og snit hvidløg og løg – lige præcis så fint eller groft som du ønsker.
Skyl og snit squash og peber -  så fint eller groft som du ønsker.

Opvarm en wokpande og smelt kokosolie. Tilsæt evt. karry og svits det af.
Svits løg og hvidløg. Når de er lige præcis gyldne tilsættes squash og peber.
Lad det hele få et par minutter.
Tilsæt citron, akaciehonning, salt og peber. Og smag til.
Kan evt. drysses med persille eller ruccula inden servering. Evt. fetaost.

Nu det tid til at tage tomater og peber ud af ovnen. Hæld dem over i en skål og giv dem en tur med en blender. Smag til med salt og peber. Evt. også citron. Tilsæt olie og vand efter ønske. Personligt synes jeg bedst om den når den er lidt tyk for i kold tilstand kan den fint bruges som dip til grønsager og brød.

Vupti så er der mad til sultne ganer  ;o)
Det da nemt ik.

Og lad nu være med servere brød, kartofler, ris eller pasta dertil – der giver ubehag i maven at sætte det sammen med den skønne ret. Lad det være ved blot grønsager og kød så bliver du mæt på en helt anden let måde.

Bon appetit.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar