onsdag den 25. juli 2012

Let sommermad

Brødsalat med Baba ganoush

Tja...   måske ikke det mest oplagte at sætte sammen - og dog - dele gled ned med største velbehag  ;o)


Brødsalat

Inspireret af Jamie Oliver
2 pers.

2 håndfulde grøn salat (alt efter årstid og smag)
1 tomat - skåret i passende stykker
½ agurk - skåret i passende stykker
1/4 løg - skåret i passende stykker
daggammelt brød hvad der svare til ca. ½ ciabatabrød.


Riv eller skær brødet i mindre stykker. Læg dem op i en beklædt bradepande. "Drys" brødet med olivenolie og fennikelfrø.
Ristes i ovnen i ca. 15 min. ved 200 grader.

Arranger salat, tomater, agurk og løg på en tallerken - "drys" med olivenolie og citron.

En lille håndfuld friske krydderurter vil helt sikkert også være supper lækkert hertil  :-)
Ja, men kan også "drysse" med lidt feta eller parmasanost.
Jeg tror Jamie også tilsatte lidt bacon.

Nu er brødene færdig og de fordeles over salaten.
Server straks (inden brødene bliver bløde).



Baba ganoush

Inspireret af: spisekammeret 

1 aubergine
1 fed hvidløg
1 tsk. tahin
citronsaft
salt og peber
hakket persille
olivenolie
1 tsk spidskommen

Halver auberginen - pensel skærefladen med olie. Bag den i ovnen i ca. 20 min ved 200 grader.
Afkøl en anelse.
Skrab kødet ud og læg det i en skål som man holde til en omgang med stavblenderen.
Tilsæt de andre ingredienser og kør en tur.

Så er den klar.

------------

Og nu kan vi (min datter og jeg) så ganske udmærket holder både fluer og myg væk fra vores hvidløgsstinkende kroppe...  ligeledes vampyer  :)   kom vis nok til at tilsætte et fed mere end jeg har noteret her for oven  :o

Bon appetit  :-)

1 kommentar: